Blogi

Marimekko-neulepaita puikoilla & mietteitä keväästä

Edellisestä blogi-postauksesta on vierähtänyt paljon aikaa. Ajattelinkin, että tänä vuonna voisin postailla tänne blogin puolelle hieman matalammalla kynnyksellä.

Minusta on ihanaa tehdä käsitöitä, tuottaa informatiivista sisältöä sivustolleni ja someen, postata kuvia, kirjoittaa ja nauttia muiden tuottamista sisällöistä.

Tällä hetkellä inspiroidun etenkin seuraavista käsityö-ihmisistä.
Käykää tutustumassa:
💗
Kikkajohanna neuloo (kikiliakiineuloo.blogspot.com)
💗
Sweets & Socks (lankakerablogi.blogspot.com)
💗
Jonnan koukkuja – Uusi Vaikuttajamedian blogit -sivusto
💗
Matkalaukkuelämää, kirpputorilöytöjä ja muita sanahirviöitä (laukkumatka.blogspot.com)
💗
Maijalinnea (wordpress.com)

💗

Haaveilin yli vuoden itsetehdystä marimekko-neulepaidasta tai -neuletakista. Vihdoinkin aloitin unelmieni neuleen viime kuussa ja etu- ja takakpl:t ovatkin jo valmiit. Neuloin ne pyöröneuleena ja kappaleiden yläosat tein tasoneuleena. Kokeilin ensimmäistä kertaa kirjoneuletta tasoneuleena. Se sujui ihan hyvin, kunhan muistaa heittää langan etupuolelle. Kiitos eräälle seuraajalleni kannustuksesta! 🙂

Alla kuvakollaasia marimekko-neuleeni etenemisestä. Nauttikaa! 🧡💛

Kuviot marimekko-kuvioihin löysin jo aikoinaan Pinterestistä. Sieltä löytyy niitä edelleenkin, mutta muistakaa että vain omaan käyttöön/lahjaksi. Ovat nimittäin tekijänoikeus-suojattuja kuvioita. Neulepuserossa käytän ohjeena tätä: Naisen neulepusero Novita 7 Veljestä Viidakko (Syksy 2014, malli 65)

Valon määrän lisääntyessä alkaa luonnollisesti pohtimaan alkavaa kevättä. ”Esi-kasvattaisiko jotain kukkia tai kasviksia vai ostaisiko myöhemmin valmiina kaupasta?” Tomaattien kasvua on hauskaa seurata kesän aikana. Ehkä niitä tulee kasvatettua alusta asti itse kuten aiempinakin vuosina.

Linkki: Tomaattien esi-kasvatus kannattaa aloittaa maaliskuussa.

Biolanin tomaatin kasvatusvinkit
🍅

Kokeilen virkata erilaisia kukkasia ensi kesäksi. Pinterest on niitä pullollaan. Tässä muutama lempparini, joita aion kokeilla:

Erilaisia virkattuja kukkia- englanniksi

Lankoja löytyykin jo kotoa vaikka millaisiin kukkasiin, mutta rautalankaa täytyy hankkia. Saa nähdä tuleeko virkattua ja jos niin millaisia ja kuinka paljon. Eivätkä ne välttämättä tykkää huonoa vesisateistakaan. Mahtaakohan auringonpaiste vaikuttaa värien pysyvyyteen? Täytyypä kokeilla ☺